Pečené labužnické kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené labužnické kuře
Pečené labužnické kuře
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51645 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Brandy |
1 kávová lžička | Kari koření |
250 g | Kompot hruškový |
1 kg | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 dl | Olej olivový |
100 g | Ořechy vlašské |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 420,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Kompot hruškový, Kuře, Med včelí, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené labužnické kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Porce kuřete dáme do misky, důkladně potřeme olejem, osolíme a opepříme. Misku přiklopíme a dáme do lednice nejméně na 60 minut. |
2 | Kuřecí porce zprudka opečme ze všech stran. Potom porce potřeme máslem a naskládáme je na pekáček. V předehřáté troubě při středně vysoké teplotě pečeme přibližně 30 minut. Po dobu pečení maso poléváme vypečenou šťávou. |
3 | Kompotové hrušky nakrájíme na kousky, přilijeme půlku šťávy z kompotu a med a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Připravenou hmotu dochutíme kari kořením, vlijeme brandy, přidáme dvě lžíce vypečené šťávy a smetanu. Zamícháme, ochutnáme a zlehka dochutíme solí a pepřem. Ořechy drobně nasekáme a na suché pánvi je osmahneme dozlatova. Potom je vmícháme do hotové omáčky. |
4 | Opečené porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme je hruškovou omáčkou a s vhodnou přílohou servírujeme. |
Poznámka
Takto připravené kuře podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže.