Recept

Srnčí salát se zelím a majonézou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51688

Ingredience

3 ks Cibule
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce Koření grilovací
200 g Mrkev kořen
200 g Omáčka tatarská
23 g Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
400 g Srnčí maso
300 g Sýr Eidam cihla 40%
3 g Sůl
3 l Voda pitná
400 g Zelí hlávkové bílé
400 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 090kJ
11% Sacharidy 38 g
212% Tuky 159 g
41% Sodík 813 mg
90% Bílkoviny 51 g

Srnčí salát se zelím a majonézou postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme, oba druhy zelí nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme.

2

Maso uvaříme doměkka a nakrájíme na malé kousky. Saláty z červeného a bílého zelí připravíme samostatně tak, že do nakrájeného zelí v hrnci vsypeme nasekanou cibuli,lžičku cukru, zalijeme litrem vody a necháme přejít varem. Smícháním octa, cukru, olivového oleje a špetky soli připravíme sladkokyselý nálev.

3

Maso okořeníme grilovacím kořením, solí a pepřem a zprudka ho orestujeme s nasekanou cibulí na pánvi. Po orestování maso z pánve vybereme, vypečenou šťávu zředíme vodou a necháme přejít varem. Servírujeme tak, že talíře nebo servírovací misky obložíme po obvodu zelnými saláty a čerstvou strouhanou mrkví. Doprostřed mís nebo talířů nasypeme porci sterilovaného hrášku - asi 50 g, na hrášek urovnáme orestované maso s cibulkou. Na maso dáme po lžíci tatarské omáčky a vše zalijeme výpekovou šťávou z masa. Pokrm podáváme teplý tak, že jednotlivé porce obložíme nakrájenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept