Pikantní marinované krůtí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní marinované krůtí řízky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51710 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 191,3mg |
Draslík | 631,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí prsa, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní marinované krůtí řízky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. |
2 | Krůtí prsa omyjeme a osušíme, naporcujeme na plátky a mírně je naklepeme. |
3 | V míse smícháme dl piva, cibuli a petrželku, podle chuti přidáme mletou papriku, pepř a sůl. |
4 | Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinu v chladu odležet. Pak ho postupně obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se zbylým pivem a ve strouhance. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm po obou stran usmažíme dozlatova. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.