Jednoduchý recept

Zelená paprika nakládaná s červeným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51731

Ingredience

50 g Cukr krystal
10 g Kmín celý
0,5 dl Olej rostlinný
1 kg Paprika zelená
30 g Sůl
1 kg Zelí hlávkové bílé
Nálev
2 ks Bobkový list
40 g Cukr krystal
0,3 kávová lžička Nové koření celé
5 dl Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
20 g Sůl
7,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 595kJ
6% Sacharidy 20 g
7% Tuky 6 g
98% Sodík 2 g
4% Bílkoviny 2 g

Zelená paprika nakládaná s červeným zelím postup přípravy receptu:

1

Zelené papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme semínka. Ze zelí odloupneme svrchní listy, omyjeme, rozkrojíme a nasekáme na tenké nudličky. Promícháme se solí, cukrem a kmínem a necháme odležet.

2

Mezitím povaříme vodu s octem, solí, cukrem, pepřem, novým kořením a bobkovým listem a necháme vychladnout.

3

Poté zelí vymačkáme a naplníme jím papriky. Rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem. Na povrch přilijeme olej. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept