Rybízovo-jablečný koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízovo-jablečný koláč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5174 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,5 ks | Citrony |
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Hrozinky |
500 g | Jablka |
5 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
220 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk Hera jedlý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 587,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda rybízová, Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízovo-jablečný koláč postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvaříme brambory den předem a hned oloupeme. |
2 | Druhý den je nastrouháme. |
3 | Jablka oloupeme, vyndáme jadřince, rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. |
4 | Mouku, heru, sůl a cukr smícháme, přidáme žloutek a brambory. |
5 | Zpracujeme těsto a rozdělíme na dva stejné díly. |
6 | Jeden díl vložíme do vymazané koláčové formy. |
7 | Na těsto dáme plátky jablek, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, potřeme marmeládou, přidáme rozinky a ořechy. |
8 | Potřeme bílkem okraje, přiložíme druhý plát těsta a přitiskneme ho na okraji. |
9 | Potřeme povrch koláče bílkem a při 160 stupních pečeme dozlatova. |