Rychlé kysané zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé kysané zelí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 51869 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
125 ml | Ocet jablečný |
300 ml | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 654kJ
9% Sacharidy 32 g
1% Tuky 1 g
29% Sodík 579 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 910,9mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 184,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet jablečný, Ocet vinný, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé kysané zelí postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli doměkka. Poté vložíme nakrouhané zelí, vinný a jablečný ocet a sůl a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 30 minut. |