Jehněčí směs pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí směs pikantní
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 519 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
100 g | Cibule |
1000 g | Jehněčí maso |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Protlak rajčatový |
25 g | Sůl |
80 g | Tuk |
500 ml | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 87,6mg |
Draslík | 25,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 950,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí směs pikantní postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky (8-12ks na porci). |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme maso, krátce je osmahneme, zaprášíme prosátou moukou a za stálého míchání znovu osmahneme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka. |
3 | Zhruba po 20 minutách dušení přidáme očištěný celer a mrkev nakrájené na malé hranolky, rajčatový protlak a česnek utřený se solí. |
4 | Vše dodusíme doměkka. |