Sterilovaný sekaný špenát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilovaný sekaný špenát
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 51933 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Špenát listový čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 38 kcal
Kilojoule 160kJ
2% Sacharidy 6 g
1% Tuky 1 g
20% Sodík 390 mg
8% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 930,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,8mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Sterilovaný sekaný špenát postup přípravy receptu:
1 | Čestvý špenát přebereme, důkladně omyjeme a spaříme vroucí, slanou vodou. Poté nadrobno nasekáme, rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme. |
2 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 45 minut od bodu varu. Sklenice vyjemme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti. |