Plátky z telecí kýty na žampiónech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky z telecí kýty na žampiónech
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52037 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 hrst | Petržel kudrnka |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
2 dl | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 952,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky z telecí kýty na žampiónech postup přípravy receptu:
1 | Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, plátky masa v něm z obou stran prudce opečeme, pak je vyjmeme a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě. |
3 | V oleji po opékání masa osmažíme nakrájené žampióny, přilijeme k nim pivo s trochou vody, přimícháme máslo a mouku a osolíme. Do pánve dáme zpět plátky masa a vše krátce prohřejeme. Porce masa podáváme s rýží, přelité šťávou a posypané nasekanou petrželkou. |