Srnčí kýta na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta na slanině
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52122 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Slanina vepřová |
800 g | Srnčí kýta |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
0,5 hrnek | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 141,5mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 19,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Srnčí kýta, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta na slanině postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kousky. |
2 | Srnčí kýtu omyjeme, zbavíme blan, osušíme a naporcujeme ji na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. |
3 | V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou slaninu a cibuli, pak přidáme plátky masa, podlijeme je pivem s trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. Měkké maso z hrnce vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dochutíme ji pepřem a solí. |
4 | Plátky srnčí kýty rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami. |