Jednoduchý recept

Rizoto s krůtím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52383

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Kari koření
1 polévková lžíce Kečup
200 g Krůtí prsa
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
200 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 449kJ
13% Sacharidy 48 g
12% Tuky 9 g
6% Sodík 126 mg
33% Bílkoviny 18 g

Rizoto s krůtím masem postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody.

2

Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní jádřinec a omytou a okapanou najemno nakrájíme. Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na plátky.

3

Krůtí prsa omyjeme, osušíme, rozkrájíme na malé kousky, smícháme v míse s lžící oleje, prolisovaným česnekem, kečupem, vejcem a kari kořením a necháme odležet.

4

V nízkém větším hrnci rozehřejeme zbylý olej a zpěníme na něm cibuli, pak přidáme nakrájenou papriku a žampióny. Vše krátce orestujeme, přidáme masovou směs a dusíme přikryté poklicí, až je maso měkké.

5

K směsi přidáme uvařenou okapanou rýži, vše důkladně promícháme, dochutíme solí a teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept