Salát z rukoly s kuřecími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rukoly s kuřecími játry
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52392 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Játra kuřecí |
1 polévková lžíce | Ocet Sherry |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
120 g | Rukola |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 517,5mg |
Draslík | 573,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Olej olivový, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z rukoly s kuřecími játry postup přípravy receptu:
1 | Rukolu opláchneme studenou vodou a okapanou ji rozdělíme na servírovací talíře. |
2 | Kuřecí játra omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm ze všech stran osmažíme nakrájená játra. |
4 | Když jsou játra měkká, odstavíme pánev z ohně, přidáme do ní ocet se sirupem a vše důkladně promícháme. Pánev vrátíme na oheň a směs ještě krátce převaříme. |
5 | Játra rozdělíme na připravenou rukolu, přelijeme šťávou, osolíme a podáváme. |