Jednoduchý recept

Mrkvičky ve sladkokyselém nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52403

Ingredience

2 kg Mrkev kořen
1 kávová lžička Sůl
5 l Voda pitná
Nálev
120 g Cukr krupice
40 g Křen
5 g Nové koření celé
3 dl Ocet kvasný lihový
3 g Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 143 kcal
Kilojoule 596kJ
8% Sacharidy 28 g
613% Tuky 460 g
15% Sodík 302 mg
4% Bílkoviny 2 g

Mrkvičky ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:

1

Příprava nálevu: Do kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme ocet, přisypeme sůl a nakonec cukr. Přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut.

2

Mladé mrkvičky oloupeme, omyjeme a v hrnci s osolenou vodou povaříme 10 minut. Vaříme podle velikosti mrkví. Mrkvičky scedíme a střídavě s tenkými kolečky křenu naskládáme do skleniček. Do každé skleníčky na mrkev položíme tři kuličky pepře a nového koření. Všechny suroviny zalijeme teplým nálevem a skleničky zavíčkujeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 90 stupňové teplotě povaříme 15 minut. Potom je vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném a suchém místě.

Poznámka

Sterilizované mrkvičky podáváme jako studenou přílohu k různě připraveným masům. Můžeme také použit na přípravu polévek, omáček a podobně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept