Jednoduchý recept

Staročeská čalamáda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52515

Ingredience

5 g Bobkový list
300 g Cibule
1 kg Okurky
500 g Rajčata zelená
6 l Voda pitná
1,5 kg Zelí hlávkové bílé
Nálev
100 g Cukr krupice
30 g Ocet kvasný lihový
100 g Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 477kJ
7% Sacharidy 27 g
1% Tuky 0 g
197% Sodík 4 g
6% Bílkoviny 3 g

Staročeská čalamáda postup přípravy receptu:

1

Malá zelená rajčata očistíme, omyjeme a rozkrojíme na půlky. Bílé hlávkové zelí zbavíme košťálu, poškozených listů a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli spolu s omytými okurky nakrájíme na tenká kolečka.

2

Příprava nálevu: Vodu v hrnci osolíme, přilijeme ocet, přidáme cukr, vše přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut.

3

V hrnci do vroucí vody dáme povařit zelí na 10 minut. Papriky vaříme 5 minut, rajčata také 5 minut. Potom zeleninu scedíme, necháme okapat, dáme do misky, kam přidáme nakrájenou cibuli, vše dobře promícháme. Připravenou zeleninu naplníme do skleniček, na vrch každé dáme dva bobkové listy. Zalijeme teplým nálevem a skleníčky zavíčkujeme.

4

V hrnci na sterilizování sterilizujeme při 90stupňové teplotě 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept