Sterilizovaný salát s houbami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilizovaný salát s houbami a zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52524 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
700 g | Cibule |
1 kg | Houby čerstvé |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
1 kg | Paprikové lusky čerstvé |
40 g | Pikanta nálev |
2 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
1 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 475,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pikanta nálev nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilizovaný salát s houbami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Lišky očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou, kam ještě přilijeme ocet. Přivedeme k varu a povaříme 8 minut. Potom houby scedíme, opět opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců, bílých žeber a nakrájíme na tenké proužky. Uvaříme je ve vroucí vodě 5 minut. Scedíme a také necháme okapat. Zelí hlávkové zbavíme poškozených listu, košťálu a spolu s oloupanou cibuli a česnekem nakrájíme na tenké proužky. Také povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. |
3 | Příprava nálevu: Do hrnce vlijeme vodu a podle návodu na sáčku uvaříme nálev. |
4 | Připravenou zeleninu a houby v misce smícháme a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme a při 80 stupňu Celsia sterilizujeme 25 minut. Potom necháme vychladnout a a uskladníme na chladné místo. |