Čatní jablečné s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čatní jablečné s rozinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52527 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
3 ks | Feferony |
6 ks | Hřebíček |
400 g | Jablka |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
2 kávová lžička | Med včelí |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rozinky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 136,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Feferony, Hřebíček, Jablka, Med včelí, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Rozinky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čatní jablečné s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Feferonky drobně nasekáme, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme. Horkou vodou propláchnuté rozinky drobně nasekáme a dáme do hrnce. Všechny suroviny v hrnci za stálého míchání přivedeme k varu. Pomalu vaříme a přidáváme med, kečup, mletý zázvor, mletou papriku, sůl, pepř a nakonec hřebíček. Směs vaříme do zhoustnutí. Dostatečně husté čatní nakonec dochutíme citrónovou šťávou a ihned stáhneme z ohně. |
2 | Uvařené čatní vlijeme do teplých skleniček, které ihned víčky uzavřeme. Necháme vychladnout a uskladňujeme na chladném místě. |
Poznámka
Takto připravené čatní je vhodná příloha k pečeným rybám, ale také k uzenému masu.