Papriková omáčka v nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriková omáčka v nálevu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52546 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
350 g | Cukr krupice |
40 g | Deko |
2 ks | Feferony |
2 dl | Ocet kvasný lihový |
50 ml | Olej slunečnicový |
2 kg | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kg | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 448,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Feferony, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Papriková omáčka v nálevu postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, vykrojíme měkká žebra a vyloupneme semínka. Potom je nakrájíme na malé kousky. Rajčata dáme do misky a zalijeme horkou vodou. Potom opláchneme studenou a sloupneme je. Česnek a cibuli oloupeme a spolu s feferonkou drobně nakrájíme. Všechnu zeleninu pomeleme na mlýnku na maso a přeložíme do hrnce. |
2 | V jiném hrnci svaříme osolenou vodu, do které přidáme ocet, cukr, celý sáček Deka, pepř a povaříme ještě 8 minut. Uvařeným nálevem přelijeme v hrnci připravenou pomletou zeleninu. Přilijeme olej a za občasného míchání směs povaříme 60 minut. Směs by měla být hustá. |
3 | Hotovou omáčku ještě horkou nalijeme do teplých skleniček a zavíčkujeme. Skleníčky obrátíme víčky dolů. Potom je necháme vychladnout a uložíme na chladné místo. |
Poznámka
Omáčku je vhodná jako příloha k masu, ale také na přípravu různých jídel.