Mražené houby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražené houby
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52755 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 kg | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Kyselina citrónová |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mražené houby postup přípravy receptu:
1 | Houby podle vlastního výběru důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky. Omyjeme je pod studenou tekoucí vodou. |
2 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, do které jsme přidali také kyselinu citrónovou. Do vařící se vody vložíme připravené houby. Povaříme je přibližně 10 minut a scedíme. Opláchneme a ochladíme tekoucí studenou vodou. |
3 | Dobře vychlazené houby rozdělíme do sáčků a uchováme v mrazáku. |
Poznámka
Mražené houby použijeme na přípravu různých jídel. Takto předvařené houby můžeme držet v mrazáku celou zimu.