Mušle slávky na sherry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle slávky na sherry
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53170 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 kg | Mušle slávky |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Pepř bílý |
2 špetka | Pepř cayenský |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
2 ks | Šalotka |
125 ml | Sherry brandy |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
1250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 171,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,3mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle slávky, Pepř bílý, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Pórek, Sherry brandy, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle slávky na sherry postup přípravy receptu:
1 | Pod studenou vodou pečlivě omyjeme a okartáčujeme mušle. Ty, které jsou otevřené, vyhodíme, protože jsou špatné. |
2 | Pórek opláchneme a odřízneme z něho část kolem kořene a uvadlou zelenou část. Podélně pórek rozřízneme a rozkrájíme na plátky. Šalotku a stroužek česneku oloupeme a nasekáme nadrobno. |
3 | Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme. Pak na něj vložíme nakrájený pórek a nasekaný česnek a šalotku. Podusíme a pak zalijeme rybím vývarem a sherry. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vložíme mušle a přikryjeme poklicí. Vaříme 8 minut. Během vaření celý obsah hrnce několikrát protřeseme. |
4 | Když se mušle otevřou, vyndáme je z vývaru, neotevřené mušle vyhodíme, protože jsou zkažené. Pak do vývaru přidáme smetanu a celý pepř a svaříme, dokud nezhoustne. Hotové mušle nakonec přelijeme omáčkou. Zasypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |