Rolky s hummusem a klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rolky s hummusem a klobásou
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 53250 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Bulgur |
60 g | Cibule |
60 ml | Citronová šťáva |
150 g | Hummus |
6 ks | Klobása uzená |
4 g | Máta |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
80 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Tortilla |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 375,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cibule, Citronová šťáva, Máta, Rajčata, Sůl, Tortilla, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hummus, Klobása uzená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rolky s hummusem a klobásou postup přípravy receptu:
1 | Bulgur zalijeme studenou vodou a necháme máčet 26 minut. Petržel a mátu omyjeme a nasekáme najemno. Cibuli a rajčata očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Klobásy opékáme 10 minut na pánvi s rozpáleným olejem, poté vyjmeme a nakrájíme na podélné poloviny. Bulgur vymačkáme od přebytečné vody, dáme do mísy a promícháme s pokrájenou zeleninou,citronovou šťávou a bylinkami. Osolíme a opepříme. Tortilly potřeme hummusem, navrch dáme salát tabouleh z bulguru a plátky klobásy, zarolujeme a servírujeme překrojené na poloviny. |