Jednoduchý recept

Sardele smažené podávané s citronem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53351

Ingredience

1 ks Citrony
125 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
800 g Sardelové řezy
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 996kJ
2% Sacharidy 7 g
30% Tuky 23 g
373% Sodík 7 g
106% Bílkoviny 60 g

Sardele smažené podávané s citronem postup přípravy receptu:

1

Sardelky opláchneme a potom ponoříme do misky s mlékem. Vyndáme a necháme okapat. Do mouky vmícháme sůl a pepř. Vložíme sardelky do síta a posypeme je moukou. Protřásáme tak dlouho, dokud se ryby v mouce dobře neobalí.

2

Pak si v hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj sardelky a 3 minuty opékáme. Potom je vyndáme a necháme na papírové utěrce okapat. Stonky petržele také vhodíme na olej a osmažíme. Servírujeme je na talíře k rybám. Ke každé proci naservírujeme čtvrtinu citronu na pokapání citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept