Jednoduchý recept

Makrela zapékaná v alobalu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53362

Ingredience

1 ks Citrony
1,4 kg Makrela obecná
6 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 ks Rajčata
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 985kJ
2% Sacharidy 6 g
44% Tuky 33 g
6% Sodík 123 mg
73% Bílkoviny 41 g

Makrela zapékaná v alobalu postup přípravy receptu:

1

Opláchneme a osušíme ryby a odstraníme jim žábry. Osolíme je, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Tymián, rozmarýn a petrželku nasekáme nadrobno a vložíme do misky. Rajče nakrájíme na kostičky a přidáme k bylinkám. Zalijeme olejem a směsí naplníme břišní dutiny ryb. Alobal potřeme olejem a jednotlivě do něj zabalíme ryby. Zabalené ryby v alobalu naskládáme na plech a pečeme 35 minut. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept