Ciabatta s pečeným rostbífem a bylinkovou remuládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ciabatta s pečeným rostbífem a bylinkovou remuládou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53435 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Ciabatta |
2 polévková lžíce | Salát hlávkový |
Remuláda | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Jogurt nízkotučný |
4 polévková lžíce | Majonéza |
1 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel kudrnka |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Pečený rostbíf s bylinkovou remuládou [53433] | |
0,3 kávová lžička | Hořčice |
0,3 kg | Hovězí roštěnka níz. peč. |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
0,3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 143,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,7mg |
Vitamín E | 10,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ciabatta, Česnek, Jogurt nízkotučný, Majonéza, Okurky nakládané, Šalotka, Sůl, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Hořčice, Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ciabatta s pečeným rostbífem a bylinkovou remuládou postup přípravy receptu:
1 | Na remuládu rozmícháme v misce majonézu s jogurtem, osolíme a opepříme dle chuti a přidáme prolisovaný česnek. Cibulku a petrželku najemno nasekáme, kyselou okurku nastrouháme. Vše vmícháme do jogurtu a necháme vychladit v lednici. |
2 | Ciabattu rokrojíme, potřeme připravenou remuládou, doplníme salátem nebo jinou zeleninou a rozložíme na ni na tenké plátky nakrájený rostbíf. |
3 | Ihned podáváme. |
4 |
|
5 | Pečený rostbíf s bylinkovou remuládou [53433]: |
6 | Roštěnec očistíme a ostrým nožem odstraníme vrchní blány. Maso stáhneme tenkým provázkem pro udržení tvaru. |
7 | Na marinádu otrháme z rozmarýnu jednotlivé jehličky a v nerezové misce smícháme s olejem, pepřem, solí a hořčicí. Touto směsí potřeme maso ze všech stran, odložíme na chladném místě a necháme marinovat min. 2 hodiny. |
8 | Poté rozpálíme pánev a maso zprudka po obou stanách opečeme. Přemístíme do porcelánové mísy a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 50-60 minut pro úpravu medium. Po vyjmutí odstraníme provázek a necháme vychladnout. |
Poznámka
Jako zeleninu můžeme použít kromě salátu i rajčata nebo kyselou okurku.