Pečená kambala s restovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kambala s restovanou zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53489 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Ciabatta |
1 ks | Cuketa |
800 g | Kambala |
1 ks | Lilek |
50 g | Máslo bylinkové |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ciabatta, Cuketa, Kambala, Lilek, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kambala s restovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cuketu, lilek a papriky důkladně omyjeme a očistíme, z paprik odstraníme semínka a vše nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozpálíme olej a zeleninu na něm i s pokrájenou šalotkou zprudka orestujeme. Přidáme rajčata, prolisovaný česnek a najemno nasekanou petrželku. Na závěr osolíme a opepříme dle chuti. |
2 | Filety kambaly vložíme do mísy potřené olivovým olejem, poklademe pokrájeným bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 170°C pečeme cca 15 minut. |
3 | Ciabattu opečeme na suché pánvi, maso rozdělíme na talíře a podáváme s teplou zeleninou a ciabattou. |