Kachní prsa pečená s jablkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa pečená s jablkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53578 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 cl | Calvados |
3 ks | Jablka |
900 g | Kachní prsa |
1 polévková lžíce | Kachní sádlo |
2 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 191,6mg |
Draslík | 769,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kachní sádlo, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Kachní prsa, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa pečená s jablkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme a osušíme. Osolíme je a opepříme. Vložíme je na pekáč a z obou stran opečeme. |
2 | Jablka oloupeme a odstraníme z nich jádřince. Potom je nakrájíme na kostičky. Část kostiček z jablek vložíme do pekáče a opečeme společně s kachními prsy. Poté k vypečené šťávě přilijeme calvados a drůbeží vývar. Ještě prsa 10 minut dopékáme. |
3 | Prsa vyjmeme z pekáče a z vypečené šťávy sebereme tuk. Šťávu promixujeme se smetanou v mixéru a přecedíme přes síto. |
4 | Na pánvi na kachním sádle opečeme zbytek kostiček z jablek a přimícháme je k rozmixované omáčce. |
5 | Nakrájíme upečená prsa na tenké šikmé plátky. Omáčku podáváme odděleně. |