Hořčičná kuřecí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičná kuřecí játra
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53637 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Hořčice |
500 g | Játra kuřecí |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 452,9mg |
Draslík | 721,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra kuřecí, Okurky nakládané, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčičná kuřecí játra postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme. |
2 | Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Nakládané okurky pokrájíme na nudličky. |
3 | V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme na něj játra a zprudka je 4 minuty restujeme. Potom slijeme z pánve tuk a vložíme na ni 20 g másla. Na něm necháme zesklovatět šalotku a česnek a zalijeme drůbežím vývarem a smetanou. Povaříme, až omáčka zhoustne. |
4 | Do omáčky vmícháme 2 lžíce hořčice a nudličky z nakládaných okurek. Nakonec před podáváním posypeme najemno nasekanou petrželkou. |