Recept

Dušené kuře na jablkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53687

Ingredience

2 cl Calvados
2 ks Jablka
1,5 kg Kuře
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Vývar drůbeží
1250 ml Zakysaná smetana
4 ks Šalotka
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 887 kcal
Kilojoule 3 711kJ
8% Sacharidy 28 g
88% Tuky 66 g
19% Sodík 379 mg
76% Bílkoviny 43 g

Dušené kuře na jablkách postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtiny.

2

Připravíme pekáč, v něm rozehřejeme polovinu másla, vložíme na něj cibuli a žampiony a opečeme je. Hotové vyjmeme a do pekáče vložíme porce kuřete. Zalijeme calvadosem a flambujeme. Pak do pekáče přidáme opečenou cibuli se žampiony a zalijeme drůbežím vývarem. Porce kuřete přikryté dusíme 40 minut.

3

Oloupeme jablka, vyřízneme z nich jádřince a pokrájíme je na osminy. Opečeme je na zbytku másla. Vzniklou šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali 2 žloutky. Omáčku už nevaříme. Přelijeme s ní porce kuřete a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept