Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53689

Ingredience

2 ks Cibule
20 g Estragon
250 g Hříbky čerstvé
1,5 kg Kuře
2 cl Martell cognac
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
150 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 439kJ
2% Sacharidy 7 g
53% Tuky 40 g
20% Sodík 402 mg
70% Bílkoviny 40 g

Dušené kuře s hřiby postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky.

2

Do pekáče vlijeme olej a vložíme máslo. Na oleji a másle opečeme porce kuřete. Zakapeme koňakem a flambujeme. Hotové porce kuřete vyjmeme. Potom dáme do pekáče cibuli a slaninu a opečeme. Přidáme hřiby a estragon a opečeme. Vlijeme víno a drůbeží vývar a vrátíme zpět porce kuřete. Dusíme 40 minut, dokud není kuře měkké. Pak přidáme 100 ml smetany a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přelijeme s ní hotové porce kuřete a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept