Salát z těstovin, klobásy a česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z těstovin, klobásy a česneku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53721 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Klobása Chorizo |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
70 g | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
60 g | Rajčata sušená sterilovaná |
2 špetka | Sůl |
400 g | Těstoviny Farfalle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 252,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř citronový, Petržel kudrnka, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z těstovin, klobásy a česneku postup přípravy receptu:
1 | Kvalitní klobásu a očištěný česnek si nakrájíme na plátky. Sušená rajčata pokrájíme na nudličky. Z omyté snítky bazalky otrháme lístky a odložíme je. Omytou petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Nakládané černé olivy plněné česnekem scedíme. |
2 | Italské těstoviny podle vlastního výběru uvaříme ve větším množství osolené vody - podle návodu na zkus. Uvařené scedíme, dáme do mísy a zakryjeme poklicí. |
3 | V pánvi si rozpálíme 2-3 lžíce olivového oleje, na kterém osmažíme nejdříve dorůžova česnek (smažíme 1-2 minuty, nesmí se nám připálit). Přidáme klobásu a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Vše vyklopíme do těstovin, přidáme bylinky, rajčata, olivy, po zamíchání dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme do misek a hned podáváme. |
Poznámka
Tento salát můžeme podávat i vychlazený.
Těstovinové saláty máme moc rádi