Jednoduchý recept

Hovězí guláš po maďarsku

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53998

Ingredience

1 ks Brambory
800 g Cibule
0,5 ks Feferony
800 g Hovězí maso přední
0,5 kávová lžička Kmín drcený
500 ml Masový vývar
4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 204kJ
7% Sacharidy 25 g
35% Tuky 27 g
35% Sodík 694 mg
82% Bílkoviny 46 g

Hovězí guláš po maďarsku postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme maso a rozkrájíme je na kostky asi 3 krát 3 centimetry. Pokrájené maso osolíme a opepříme.

2

Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na plátky. Bramboru oškrábeme a pokrájíme na kostičky.

3

V kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přisypeme kostky masa a opečeme je. Přidáme na maso sladkou i pálivou papriku, kmín, nadrobno nasekanou feferonku, kostky brambor a rajčatový protlak. Krátce podusíme a přilijeme masový vývar. Počkáme, dokud nepřijde k varu. Ztlumíme teplotu a 90 minut dusíme, občas promícháme.

4

Hotový guláš rozdělíme na talíře a servírujeme.

Poznámka

Podáváme buď s vařenými bramborami, těstovinami nebo knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept