Jehněčí pečené na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pečené na kari
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54000 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
800 g | Jehněčí plec |
2 polévková lžíce | Kari koření |
2 polévková lžíce | Kokos strouhaný |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 971,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Jehněčí plec, Kari koření, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos strouhaný, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pečené na kari postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a opláchneme maso, pokrájíme ho na kostky o velikosti asi 2 krát 2 centimetry. Osolíme je a opepříme. |
2 | Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku, rozpůlíme je a pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme je nadrobno. |
3 | Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Vhodíme na něj kostky masa a zprudka je opečeme, přidáme cibuli a počkáme, dokud nezesklovatí. Posypeme novým kořením a kari. Vmícháme nakrájená rajčata a česnek. Všechno promícháme. |
4 | Ztlumíme teplotu, zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme 30 minut. |
5 | Nakonec jehněčí dochutíme citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme. Přimícháme strouhaný kokos. Počkáme dokud nezačne směs vřít, odstavíme z ohně a servírujeme. |
Poznámka
Kokos dodá pokrmu zvláštní chuť a zároveň slouží jako zahušťovadlo.