Recept

Lahodná vepřová krkovice s koriandrem

  • Kanada
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54007

Ingredience

4,5 dl Bujón zeleninový
100 g Celer bulvový
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule červená
1 ks Citrony
0,5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
8 ks Karotka
200 g Klobása Dunajská
1 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 dl Olej olivový
100 g Pastinák
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
450 g Vepřová krkovička
Na dochucení
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
1,5 dl Víno madeira
Příloha
450 g Chléb slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,099 kcal
Kilojoule 4 600kJ
23% Sacharidy 83 g
85% Tuky 64 g
28% Sodík 558 mg
74% Bílkoviny 42 g

Lahodná vepřová krkovice s koriandrem postup přípravy receptu:

1

Vepřovou libovější krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky o něco větší, než je velikost sousta. Citrón (chemicky neošetřený) omyjeme a nakrájíme z něj škrabkou tenké plátky kůry (jen žluté). Očistíme a omyjeme červené cibule, baby karotku, pastiňák, petržel, celer, čerstvý tymián, rozmarýn a petrželovou nať. Zeleninu nakrájíme na silnější kousky, kromě karotky (tu necháme v celku), bylinky posekáme nadrobno. Dobrou uzenou klobásu nakrájíme na kolečka. Omyjeme a rozkrojíme chilli papričku, odstraníme semínka a nakrájíme ji na tenké nudličky.

2

V hlubším pekáčku si na olivovém oleji orestujeme kousky masa, z každé strany asi 2 minuty. Jakmile má maso zlato-červenou kůrku, osolíme ho, ochutíme pepřem, hořčicí, sušeným koriandrem, promícháme a společně restujeme asi 2 minuty. Přimícháme citrónovou kůru, chilli papričku a klobásu. Znovu promícháme, přilijeme zeleninový bujón, zakryjeme poklicí a dáme do trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 30 minut, poté zmírníme teplotu na 190°C, přidáme zeleninu a maso pečeme ještě asi 1 hodinu.

3

Z pekáče vyjmeme kousky masa a mrkev, vývar se zeleninou rozmixujeme, dáme na plotnu, přilijeme červené víno a necháme projít varem. Vzniklou omáčku dochutíme solí i pepřem. Na talíře rozdělíme maso s baby karotkou, přelijeme ho omáčkou a servírujeme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept