Mrkev s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev s majonézou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54013 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Křen |
200 g | Majonéza |
500 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
50 ml | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 163,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,5mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Majonéza, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Nastrouháme na jemné nudličky a dáme do misky. Pokapeme olejem, octem a promícháme. |
2 | Očištěný a jemně nastrouhaný křen přidáme spolu s majonézou do misky. Salát důkladně promícháme, ochutnáme a podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem. Ještě jednou promícháme. |
3 | Hotový salát rozdělíme podle porcí na talíře. Povrch každé porce pokapeme pomerančovou šťávou a ozdobíme plátkem pomeranče. |
Poznámka
Podáváme jako studenou přílohu. Salát pochází z jihozápadní častí Francie.