Těstoviny Cannelloni plněné zeleninovou směsí a zapečené s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Cannelloni plněné zeleninovou směsí a zapečené s rajčatovou omáčkou
Těstoviny Cannelloni plněné zeleninovou směsí a zapečené s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 54190 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 balení | Cannelloni |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín římský |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pórek |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g | Špenát mražený |
100 g | Žampiony čerstvé |
200 g | Mozzarella |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 737,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 684,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Kmín římský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Žampiony čerstvé, Mozzarella mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Olej olivový, Pórek, Špenát mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Cannelloni plněné zeleninovou směsí a zapečené s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na kousky. Sterilovaná rajčata rozkrájíme nadrobno. Bazalku opláchneme vodou a najemno ji nasekáme. Mozarellu nakrájíme na plátky. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a 2 až 3 minuty v něm opékáme nakrájený lilek. Pak do pánve přidáme špenát a polovinu prolisovaného česneku, nakrájené žampiony, okmínujeme, opepříme, osolíme, promícháme a vše smažíme další přibližně 3 minuty. |
3 | Těstovinové trubičky Cannelloni naplníme směsí z pánve a rozložíme je do vymazané zapékací mísy. |
4 | V nízkém hrnci rozehřejeme zbývající olej a krátce v něm osmažíme cibuli a zbylý česnek. Pak přimícháme rajčata s bazalkou, dochutíme pepřem a solí a vše necháme 5 minut vařit. |
5 | Rajčatovou omáčkou přelijeme připravené naplněné těstoviny v zapékací míse, nahoru rozložíme plátky Mozarelly a dáme zapékat do trouby, předehřáté na 180 stupňů přibližně na 20 minut, dokud se sýr neroztaví a nemá zlatavou barvu. |
6 | Zapečené plněné Cannelloni s pórkem rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |