Celozrnný chléb s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnný chléb s hříbky
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54587 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
100 g | Hříbky čerstvé |
5 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka chlebová |
100 g | Mouka pšeničná celozrnná |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Sůl |
220 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 281,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Hříbky čerstvé, Mouka chlebová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnný chléb s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Hříbky očistíme, nakrájíme na malé kousky, na lžičce másla lehce orestujeme na pánvi, zalijeme horkou vodou, scedíme a necháme okapat (slitou vodu ponecháme do těsta). |
2 | V míse smícháme mouku, nasekanou petržel, cukr, sůl a sušené droždí. Zalijeme olejem a vodou z hříbků, přidáme hříbky, promícháme. |
3 | Přendáme do nádoby domácí pekárny, program nastavíme na celozrnný chléb a necháme péct. |