Jednoduchý recept

Italské cannelloni podávané s hlávkovou čekankou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54590

Ingredience

20 g Bazalka
20 ks Cannelloni
1 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule
500 g Cuketa
125 ml Masový vývar
1 ks Mrkev kořen
8 polévková lžíce Olej olivový
20 g Oregano čerstvé
4 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
50 g Slanina vepřová
100 g Sýr Cottage
60 g Sýr Parmezán
4 špetka Sůl
250 g Tvaroh jemný
2 l Voda pitná
500 g Čekanka
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 900kJ
9% Sacharidy 31 g
150% Tuky 112 g
41% Sodík 818 mg
47% Bílkoviny 27 g

Italské cannelloni podávané s hlávkovou čekankou postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Pokrájíme je na kousky. Omyjeme a oškrábeme mrkev. Oloupeme cibuli. Omyjeme řapíkatý celer. Všechnu zeleninu, tedy cibuli, mrkev a celer pokrájíme na kostičky.

2

V pánvi zahřejeme 3 lžíce oleje. Vložíme na něj mrkev, celer a půlku množství cibule. Přidáme k nim kousky rajčat a nadrobno nasekané oregano. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.

3

Opláchneme hlávku čekanky a pokrájíme ji na tenké nudličky. Cukety omyjeme a pokrájíme podélně na plátky a ty ještě příčně na nudličky. Nadrobno nasekáme česnek a slaninu pokrájíme na kostičky.

4

V pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme na něj zesklovatět druhou část cibule, česnek a slaninu. Pak vložíme nudličky z čekanky a opečeme je. Osolíme, opepříme a dáme stranou ze sporáku. Předehřejeme troubu na 200 ºC.

5

V misce utřeme tvaroh s lístky bazalky, na kostičky pokrájeným máslovým sýrem a nadrobno nasekanou bazalkou. Přidáme vychladlou dušenou zeleninu. Opět osolíme a opepříme. Hmotou plníme cannelloni.

6

Naplněné cannelloni skládáme do zapékací misky a zalijeme rajčatovou omáčkou. Posypeme nastrouhaným parmezánem a zakapeme zbytkem oleje. 30 minut zapékáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept