Italské rizoto s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské rizoto s paprikami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54593 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
750 ml | Masový vývar |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
50 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
2 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 294,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Pažitka, Rýže loupaná, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masový vývar, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské rizoto s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme papriky, rozkrájíme je na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme je na kostičky. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. |
2 | Na pánev vlijeme olej, rozehřejeme a přidáme na něj papriky a česnek. Dusíme 10 minut, potom vsypeme rýži a jemně nasekaný tymián. Přiléváme vroucí vývar a zprudka vaříme 20 minut, dokud se všechen vývar nevsákne. |
3 | Nakonec hotové rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a pažitkou. |