Salát z celeru s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z celeru s kuřecím masem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54613 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 g | Celer - nať |
300 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
3 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
150 g | Křenová pasta - Krenex |
500 g | Kuřecí maso vařené |
200 g | Ořechy vlašské |
20 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 364,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Ořechy vlašské, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kečup ostrý, Křenová pasta - Krenex, Kuřecí maso vařené, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z celeru s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný a omytý celer nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky a smícháme spolu s Krenexem. Pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem, přidáme na malé kousky pokrájené vařené kuřecí maso. Osolíme, opepříme, vlijeme worcesterskou omáčku, na tenké pásky nakrájený česnek, vše promícháme. Jogurt smícháme s kečupem a drobně nasekanou pažitkou, připravenou zálivkou přelijeme salát. Nakonec vložíme hrubě nakrájené ořechy a ještě jednou promícháme. |
2 | Hotový salát necháme v lednici odležet a vychladit. Rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Všechny porce posypeme drobně nasekanou celerovou natí. |
Poznámka
Podáváme jako studené hlavní jídlo s opečenou vekou nebo s čerstvým chlebem.