Konfitované zadní hovězí se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Konfitované zadní hovězí se zeleninou
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54757 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
300 g | Celer bulvový |
1 ks | Celer řapíkatý |
10 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
80 g | Slanina vepřová |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 100,6mg |
Draslík | 440,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 338,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Konfitované zadní hovězí se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Zadní hovězí maso - tabulovou špičku - omyjeme, osušíme a odblaníme. Ale necháme tučnou část okraje, tu neodstraníme. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a řapíkatý celer. Slaninu nakrájíme na proužky a zeleninu na tenké hranolky. Maso pomocí špikovací jehly prošpikujeme 1/2 pokrájené zeleniny a slaninou. Celý špalíček masa osolíme a hustě posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. |
2 | V hrnci si ohřejeme olivový olej na vyšší teplotu. Maso vložíme do oleje, přidáme omytý a osušený tymián a očištěné stroužky česneku. Přidáme ještě bobkový list, nové koření, celý pepř, očištěnou cibuli a zbylou zeleninu. Maso budeme konfitovat (vařit) dlouhou dobu, asi 3-4 hodiny při nízké teplotě 80°C. |
3 | Měkké, hotové maso vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírové utěrce. Nakrájíme ho na plátky a servírujeme. |
Poznámka
K takto upravenému masu podáváme bylinkový dresink, opečené česnekové tousty nebo česnekové krutony.