Salát Endívie s černými a červenými ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Endívie s černými a červenými ředkvičkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55104 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 dl | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Pažitka |
3 špetka | Pepř citronový |
4 ks | Ředkev černá |
8 ks | Ředkvička |
1 ks | Štěrbák zahradní |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 116g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Ocet vinný, Pažitka, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř citronový, Ředkev černá, Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Endívie s černými a červenými ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Listy salátu Endívie dobře omyjeme a necháme okapat. Očistíme a dobře omyjeme černé a červené ředkvičky. Černé ředkvičky nakrájíme na nudličky, červené ředkvičky pokrájíme na plátky. Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku a čerstvý kopr. Všechnu zeleninu s bylinkami dáme do mísy a promícháme. Ve skleničce si vymícháme 0.5 dl extra olivového oleje s 2 lžícemi vinného octu. Nálev dochutíme solí, pepřem a dobře vymícháme. Salát v míse polijeme nálevem, znovu ho promícháme a podáváme. |