Jednoduchý recept

Kachní prsa na hříbkách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55280

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
200 g Hříbky čerstvé
200 g Játra husí
600 g Kachní prsa
20 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
120 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 566kJ
4% Sacharidy 14 g
22% Tuky 17 g
57% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Kachní prsa na hříbkách postup přípravy receptu:

1

Kachní prsa osolíme, opepříme, kůži nařízneme do mřížky, vložíme do pánve na rozpálený olej a smažíme z obou stran do zlatova. Prsa uvolní dost tuku, takže ho část odebebreme. Hříbky nakrájíme na plátky, šalotku na drobno, husí játra na kostičky. Prsa z pánve vyjmeme, do tuku nasypeme šalotku, hříbky a osmahneme. Přidáme husí játra, osolíme, opepříme, přilijeme smetanu, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, dokud se játra úplně nerozdrolí.

2

Prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme játrovou omáčkou s hříbky.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept