Zdravý recept

Bulgurové rizoto

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55370

Ingredience

600 g Bulgur
20 g Máta
200 g Okurka salátová
200 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
5 g Sůl
1600 ml Vývar zeleninový
50 ml Citronová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 210kJ
28% Sacharidy 102 g
11% Tuky 8 g
80% Sodík 2 g
34% Bílkoviny 19 g

Bulgurové rizoto postup přípravy receptu:

1

Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, povaříme 2 minuty, odstavíme a necháme půl hodiny bobtnat. Tekutina by se měla vsáknout.

2

Rajčata, papriky bez jádřinců a okurku nakrájíme na drobné kostičky, lístky máty posekáme na jemno. Zeleninu s mátou přidáme k bulguru, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.

3

Bulgurové rizoto rozdělíme na talíře a podáváme. Před podáváním můžeme ještě vychladit v lednici.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept