Toasty s vejcem a koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s vejcem a koprem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55459 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
120 g | Chléb toastový |
80 g | Gouda |
40 g | Kopr čerstvý |
5 g | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 173,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s vejcem a koprem postup přípravy receptu:
1 | Do pánve s nepřilnavým povrchem nasypeme strouhaný sýr, přiložíme plátky chleba a opékáme. Sýr se roztaví, vsákne do chleba, potom krajíčky otočíme a opečeme nasucho. Chléb vyjmeme z pánve, z kopru na každém krajíčku vytvoříme kroužek, do které vložíme syrový žloutek a tousty vložíme na minutu pod gril. |
2 | Nakonec osolíme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.