Müsli s medem bezlepkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Müsli s medem bezlepkové
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55646 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
45 g | Dýňová semínka |
85 g | Jahody zahradní |
250 ml | Jogurt bílý |
45 g | Křížaly (sušená jablka) |
1 ks | Mandarinky |
30 g | Mandle plátky |
55 g | Meruňky sušené |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
45 g | Ořechy lískové |
45 g | Oříšky piniové |
45 g | Pistácie |
85 g | Pohanka |
85 g | Rozinky tmavé |
30 g | Rýžové otruby |
55 g | Vločky ovesné |
170 g | Vločky rýžové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 8,9mg |
Draslík | 992,7mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýňová semínka, Jahody zahradní, Jogurt bílý, Křížaly (sušená jablka), Mandarinky, Meruňky sušené, Olej rostlinný, Ořechy lískové, Oříšky piniové, Pistácie, Pohanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Rozinky tmavé, Rýžové otruby, Vločky ovesné, Vločky rýžové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Müsli s medem bezlepkové postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečící papír. Potřeme papír zlehka olejem. |
2 | Do menší misky vlijeme med. Nemá-li tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu. |
3 | Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečící papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Pokud se müsli připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch. |
4 | Lískové oříšky opražíme na suché pánvi. Před podáváním rýžové vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, např. s jahodami a mandarinkou. Servírujeme s jogurtem. |
bezlepkové a ovesné vločky ???