Bramborové rösti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové rösti
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55741 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Brambory |
120 g | Cibule |
30 g | Cibulka jarní |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Solamyl |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 433,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cibulka jarní, Sůl, Vejce slepičí, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové rösti postup přípravy receptu:
1 | Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky, vsypeme do misky, přidáme vejce, Solamyl a promícháme. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Brambory s cibulí přisypeme do misky, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme bramborovou směs, vkládáme do pánve a smažíme zvolna 3 minuty. Rösti obrátíme, smažíme další asi 2 minuty. |
3 | Podáváme ještě teplé jako přílohu. |