Jednoduchý recept

Česnekový dip s bylinkami pro alergiky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 5 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55797

Ingredience

50 g Bazalka
4 ks Cibulka jarní
0,5 ks Citrony
50 g Kerblík
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
200 g Řecký jogurt
225 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 255kJ
7% Sacharidy 24 g
26% Tuky 20 g
7% Sodík 148 mg
20% Bílkoviny 11 g

Česnekový dip s bylinkami pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku, bazalku a kerblík jemně posekáme. Jarní cibulky nakrájíme na drobné kostičky. Všechny ingredience (jogurt, žervé, česnek, cibuli a olej) vložíme do kuchyňského robotu nebo mixéru, rozmixujeme. Pak přidáme nadrobno nasekané bylinky, bazalku, kerblík a petrželku, osolíme, opepříme. Necháme 30 minut vychladit.

Poznámka

Podáváme namazané na smažené housce, smažených bramborách či cherry rajčátkách nebo jako náplň do tortilly. Pro alergiky na mléko nahradíme žervé Tofu a a řecký jogurt sójovým jogurtem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept