Jednoduchý recept

Zelný přílohový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 55828

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
400 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 72 kcal
Kilojoule 303kJ
4% Sacharidy 16 g
1% Tuky 1 g
11% Sodík 214 mg
3% Bílkoviny 2 g

Zelný přílohový salát postup přípravy receptu:

1

Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno.

2

Nakrájené zelí a cibuli vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme přibližně 2 až 3 minuty vařit. Psk vodu z hrnce slijeme.

3

V deci studené vody rozmícháme ocet, cukr a sůl, směs vmícháme k zelí s cibulí a vše a necháme alespoň 10 minut proležet.

4

Dochucené zelí promícháme s trochou oleje, dle potřeby ještě opepříme a osolíme a podáváme.

Poznámka

Salát je vhodnou přílohou k různým masům, dá se ale konzumovat i samostatně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept