Marocký chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocký chléb
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55906 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
400 g | Mouka pšeničná - Semolina |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Sůl |
210 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 24,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná - Semolina, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marocký chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu a olej, přidáme cukr, sůl a semolinu, promícháme. Přisypeme sušené droždí, zapracujeme do těsta a hněteme aspoň 5 minut, až je těsto vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout. |
2 | Po vykynutí rozdělíme na dva bochánky, které vytvarujeme na plech s pečicím papírem a ještě 20 minut necháme kynout. Pečeme při 200 stupních 25 minut. |