Jednoduchý recept

Zapečená příloha k masům

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55927

Ingredience

500 g Brambory
250 g Hrušky
250 g Jablka
50 g Máslo čerstvé
0,5 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Na Krém
5 dl Mléko plnotučné
1 špetka Pepř černý mletý
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr Niva (Rokfór)
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 362kJ
11% Sacharidy 41 g
61% Tuky 46 g
47% Sodík 947 mg
48% Bílkoviny 27 g

Zapečená příloha k masům postup přípravy receptu:

1

Brambory, hrušky a jablka oloupeme. Hrušky s jablky zbavíme jádřinců a spolu s bramborami nakrájíme na tenké plátky. Pečící formu vymažeme máslem a střídavě naskládáme hrušky, brambory a jablka. Mírně posypeme solí, pepřem.

2

Sýr, mléko, smetanu, vejce, pepř, sůl, vejce rozmixujeme na hustý krém, který rozetřeme na hrušky, brambory a jablka.

3

Vložíme do předehřáté trouby a při 220 stupních Celsia pečeme 40-45 minut. Po upečení krájíme na porce, poskládáme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní, teplé jídlo. Je vhodnou přílohou k drůbežímu, ale také vepřovému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept