Chléb bezlepkový s podmáslím a kmínem z Promixu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb bezlepkový s podmáslím a kmínem z Promixu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55986 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
1 dl | Voda pitná |
Těsto | |
0,5 kávová lžička | Chlebové koření hrubě mleté bio |
1 kávová lžička | Kmín celý |
4 dl | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
25 g | Sádlo škvařené |
400 g | Směs Promix UNI komfort |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na vytření formy | |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
Na potírání chleba | |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 130,7mg |
Vláknina | 592,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Voda pitná, Kmín celý, Ocet vinný, Sádlo škvařené, Sůl, Sádlo škvařené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Směs Promix UNI komfort mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebové koření hrubě mleté bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb bezlepkový s podmáslím a kmínem z Promixu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme si kvásek: do misky dáme 0.5 dl vlažné vody, do ní rozdrobíme 15 g čerstvých kvasnic s 1 lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít. |
2 | Do mísy nasypeme 400 g bezlepkové směsi Promix, přidáme 4 dl podmáslí, 1 lžíci octa, 25 g vlahého rozpuštěného sádla, 1 lžičku kmínu, 0.5 lžičky chlebového koření, a 0.5 lžičky soli. Přidáme kvásek a těsto dobře uhněteme. Vypracované těsto by mělo být hladké a vláčné. Dáme ho do formy vytřené sádlem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 40 minut kynout na teplém místě. |
3 | Pečeme ho v předehřáté troubě na 220°C přibližně 40 minut. Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x). |
4 | Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme. |